Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
21.12.2007 / Landsbygdens Folk
SLC uppvaktade Anttila inför stöduppgörelsen
SLC uppvaktade i onsdags jord- och skogsbruksminister Sirkka-Liisa Anttila (c) inför 2008-års stöduppgörelse. Förhandlingarna om stödpaketet inleddes under ministerns ledning i går.
Vad gäller den nationella uppgörelsen för nästa år framhåller SLC att det är av största vikt att de nordliga produktionsstöden utbetalas till samma nivå som i år och att anslagen måste säkras budgetvägen - i enlighet med den linje som ministern utstakat i riksdagen och i offentligheten.
- Kravet gäller alla sektorer som berörs av 141-avtalet i södra Finland och då främst den enmagade sektorn och växthussektorn, betonar SLC. Styrelsen påpekar vidare att det nordliga växtodlingsstödet inte får beskäras från nuvarande nivå. Vad gäller investeringsstödet kräver producentorganisationerna jämlikhet, d.v.s. att stödnivåerna är desamma i hela landet, liksom stödobjekten.
- Tillräckligt med medel bör reserveras för att garantera en rättvis behandling av olika produktionsinriktningar och områden, poängterar SLC.
I uppvaktningen deltog SLC:S ordförande Holger Falck, ÖSP-ordförande riksdagsman Mats Nylund, NSP-ordförande riksdagsman Thomas Blomqvist, SLC:s styrelsemedlem och ÖSP-styrelsens sakkunnige Runar Lillandt, ÖSP:s trädgårdsombudsman Bo Linde och SLC:s verksamhetsledare Tage Ginström.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab