Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
7.12.2007 / Landsbygdens Folk
Betalar dubbelt upp för ekohavre
Polar Mills i Vasa har de senaste två månaderna betalat 300 euro per ton för ekologiskt odlad havre. För den konventionellt odlade havren betalar man just nu 160 euro per ton. Nästan dubbelt upp för ekohavren alltså.
Priset på den konventionellt odlade havren har gått ner med 20 euro per ton de senaste veckorna eftersom utbudet ökat. Vad ekohavren beträffar räknar produktionschef Ville Mäki med att priset är stabilt.
- Bra att det är så här pass stor prisskillnad mellan konventionellt odlad havre och ekohavre. Det här stimulerar förhoppningsvis fler bönder att börja odla ekologiskt.
Mäki har senaste säsong i färskt minne då Polar Mills inte klarade av alla leveranser på grund av att man inte fick tag i tillräckligt stora mängder ekohavre.
Just nu är det dock den konventionell odlade havren som upptar den största delen av Polar Mills kapacitet. Kvarnen har kört med full kapacitet 24 timmar i dygnet sju dagar i veckan hela hösten. I oktober slogs alla tiders produktionsrekord: en miljon kilo färdiga produkter.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab