Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
9.11.2007 / Landsbygdens Folk
Sucros tar över ansökningsprocessen
- Vi har beslutat att ta över ansökningsprocessen kring överlåtelsestödet, uppgav verkställande direktören för Sucros Päivi Paakkarinen för LF i går på förmiddagen.
Sucros har skickat en inbjudan om överläggningar kring överlåtelsestödet i Kantvik i Kyrkslätt med SLC, MTK och jord- och skogsbruksministeriet. Överläggningarna ordnas nästa veckas torsdag.
Genom att ta över processen försöker Sucros koncentrera betodlingarna till brukets närhet.
- Även om det inte ännu finns några klara detaljuppgifter kring kvotstorleken i de ansökningar som landsbygdsverket har fått, så torde det vara ganska klart att gränsen på 10 procent uppnås, säger direktör Paakkarinen. Så pass livlig har ansökningstrafiken varit. Genom att ta över processen försöker vi nu påverka utvecklingen så att den gynnar framtidens odling. Det måste helt enkelt innebära att odlingen koncentreras till Säkyläs närhet.
Päivi Paakkarinen tror på att processen går att styra i den riktningen.
Fabriken söker om stöd för en kvotsänkning på 9.001 ton.
- Det ena tonnet beror på att vi måste söka om en större sänkning än jordbrukarna för att kunna ta över processen.
Direktören låter förstå att utgångspunkten tillsvidare är att produktionen kan fortsätta med en årlig mängd på cirka 80.000 ton.
- Genom att ta över ansökningarna om överlåtelsestöd försöker vi nu i första hand bygga en framtid. Huruvida det lyckas beror nu i första hand på om betodlarna vill fortsätta att odla.
Nästa veckas torsdag är det också meningen att fortsätta förhandlingarna mellan betodlarna och industrin om ett branschavtal.
Sucros beslut betyder att ansökningarna till Landsbygdsverket om överlåtelsestöd förkastas. Enligt uppgift måste verket i alla fall ta emot ansökningar så länge ansökningsrundan pågår. Ansökningarna måste också behandlas.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab