Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
2.11.2007 / Landsbygdens Folk
Snart dags lämna in maltkornspapper
Landsbygdsverket påminner om att maltkornsodlarna måste fylla i sammanställningsblanketten för maltkornsarealer med odlingsavtal (blankett nummer 174) för att få nordligt hektarstöd på C-området.
Dessutom måste jordbrukare som ännu får miljöstödets nationella tilläggsdel på A- och B-områdena lämna in blanketten. Däremot är det inte nödvändigt att lämna in blanketten för dem som lyfter växtodlingsstöd i södra Finland. Om man är i tvivel kan man kolla med exempelvis lantbrukssekreteraren.
Blanketten ska lämnas in till kommunens landsbygdsnäringsmyndighet senast den 14 december. Förutom blanketten måste kopior på preliminära odlingsavtal som ingåtts senast den 15 juni samt på fastställda odlingsavtal lämnas in.
Den som levererar maltkorn för export måste dessutom lämna in ett intyg med uppgifter om att maltkornet används för mältning. Exportintyget kan också ingå i det fastställda odlingsavtalet, till exempel som ett omnämnande av att ett parti maltkorn har blivit godkänt att exporteras för mältning. Om exportintyget i alla fall är en separat bilaga ska det innehålla samma uppgifter som det fastställda odlingsavtalet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab