Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
24.8.2007 10:08:02 / SLC
SLC:s skolkampanj inleds i september

I september inleds SLC:s skolkampanj riktad till de finlandssvenska lågstadierna. Under kampanjperioden i september och oktober kommer jordbrukare att besöka skolor runt om i Svenskfinland och berätta om arbetet på gården. Vid besöket överräcks skolmaterial gällande husdjurshållning och växtodling i Finland. De färggranna och aktuella broschyrerna har utarbetats av intresseorganisationerna inom lantbruket i Finland.

 

- Tanken är att fästa barnens och skolpersonalens uppmärksamhet vid matens ursprung. Samtidigt vill vi lyfta fram jordbrukarkåren och dess betydelse för fortsatt livsmedelsproduktion i Finland. Det är viktigt med attitydfostran på tidigt stadium, framhåller Bettina Selander vid SLC och fortsätter att man även har velat råda bot på bristen av svenskt skolmaterial om lantbruket.

 

Skolkampanjens hemsida har öppnats på www.slc.fi/skolkampanj2007/. Hemsidan innehåller sidor för både lärare och jordbrukare samt en sida för skolmaterialet. Det är möjligt att ladda ner eller beställa materialet elektroniskt.

 

 

Frågor besvaras av:

 

Kampanjkoordinator Bettina Selander

Tel. (09) 586 04624

bettina.selander(at)slc.fi.

 

 

 

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab