Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
17.8.2007 / Landsbygdens Folk
EU-kommissionen godkände landsbygdsprogrammet
EU-kommissionen har godkänt programmet för utveckling av landsbygden på det finländska fastlandet 2007-2013. Det betyder också att det finländska miljöstödsprogrammet äntligen har godkänts. Kommissionen behandlar ännu det åländska programmet.
Åtgärderna i programmet finansieras både med nationella medel samt med medel ur Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (EJFLU). För programmet har reserverats sammanlagt 6.626 miljoner euro i offentliga medel åren 2007-2013. Av denna summa kommer 31 procent från EJFLU. Den privata finansieringen, som består av företagens självfinansierade delar i investeringar och talkoarbete i samband med lokala projekt, uppgår till cirka 782 miljoner euro.
Programmet innehåller fyra axlar. Målet med axel 1 är att öka konkurrenskraften vilket sker genom förkovran av jordbrukarnas och andra landsbygdsinvånares kunnande och materiella kapital. Den här axeln omfattar bland annat startstöd till unga jordbrukare.
I axel 2 ingår jordbrukets miljöstöd och LFA-stöd, investeringar som inte är produktiva samt förbättring av djurens välbefinnande.
Axel 3 fokuserar på att öka trivseln och välmåendet på landsbygden genom att man skapar nya arbetstillfällen och satsar på företagandet, basservicen samt kultur och fritid. Här ingår exempelvis stöd till företag. Axel 4 innehåller Leaderverksamheten som tillämpas i hela landet under programperioden 2007-2013.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab