Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
3.8.2007 / Landsbygdens Folk
Finansministeriets budgetförslag offentligt i dag
I dag fredag offentliggörs innehållet i finansministeriets förslag till statsbudget för nästa år.
Finansminister Jyrki Katainen (saml) meddelade i onsdags om några punkter i förslaget, bland annat utlovas en höjning av den nedre gränsen för skatt på arv till 20.000 euro nästa år.
I det pressmeddelande som finansministeriet gav ut på onsdagen hänvisar ministern vidare till regeringsprogrammet där avsikten är att slopa arvs-och gåvobeskattningen vid generationsväxlingar i jord- och skogsbruket och inom företagen. Lättnaden skulle gälla bara egendom som har direkt anknytning till näringsidkandet. Regeringen ska avlägga en proposition i frågan i februari och reformerna kunna träda i kraft från och med början av juni nästa år.
I inkomstbeskattningen föreslår finansministeriet en inflationsjustering på två procent. Vidare föreslår minister Katainen att beskattningen av förvärvsinkomster lindras med 330 miljoner euro på grund av att de uppskattade höjningarna av förtjänstnivån också kommer att höja skatterna. Större skattelättnader förverkligas i alla fall inte nu.
Energibeskattningen skärps med samma 330 miljoner euro som inkomstskatterna lindras, men hur höjningen fördelas mellan olika energiformer klarnar först under regeringens budgetmangling i mitten på augusti.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab