Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
3.8.2007 / Landsbygdens Folk
Nordiska bondeledare möts i Jyväskylä
Nordiska Bondeorganisationernas centralråd NBC möts i Jyväskylä inkommande vecka. Ledande tjänstemän och förtroendevalda från de nordiska producent- och andelsorganisationerna skall diskutera ärenden med anknytning till landsbygden och andelsverksamheten samt dra upp riktlinjer för näringens framtida utveckling.
Under NBC-mötets seminarium funderar man över flera ärenden som är viktiga för medlemmarna. Matkulturen behandlas under rubriken "Nordisk mat - en kvalitetsgaranti". Andelsverksamheten granskas ur ett globalt perspektiv. I arbetsgrupperna diskuteras företagandets roll i landsbygdsutvecklingen, den gröna näringens framtid samt förstärkandet av ägarskapet i andelsverksamheten. Under paneldiskussionen behandlas klimatförändringens inverkan på det nordiska lantbruket och de framtida möjligheterna för bioenergi från åkern.
Under NBC-mötet presenteras även en rapport över jordbrukarnas Östersjösamarbete. Därtill redogörs för det nordiska lantbrukets utmaningar och möjligheter ur ett europeiskt och globalt perspektiv.
Dessutom utdelas NBC:s nordiska kulturpris för främjande av bonde- och landsbygdskulturen.
NBC:s mötesspråk är skandinaviska/svenska. Det är möjligt att följa med mötet både på svenska och finska på NBC-mötets hemsidor http://www.mtk.fi/mtk/toiminta/nbc/fi_FI/nbc/.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab