Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
27.4.2007 / Landsbygdens Folk
METSO-programmet får en fortsättning
Programmet för mångfalden i skogarna i Södra Finland, METSO får en fortsättning. Målet är att de nya frivilliga skyddsåtgärderna skall införas i hela Södra Finland.
Framöver ska de frivilliga skyddsåtgärderna utvecklas så att de täcker ett allt bredare spektrum av livsmiljöer och bildar allt större skyddsnätverk. Programmet för mångfalden i skogarna i Södra Finland är ett viktigt arbetsredskap när det gäller att uppnå Finlands internationella förpliktelser och stoppa utarmningen av naturens mångfald före 2010, heter det i miljöministeriets pressmeddelande.
Miljöministeriet har utnämnt två arbetsgrupper som skall bereda ett nytt program för perioden 2008-2016. Beredningsarbetet är kopplat till granskningen av det nationella skogsprogrammet 2015.
Ordförande för beredningsgruppen för det nya handlingsprogrammet är miljöministeriets kanslichef Sirkka Hautojärvi. Gruppen består av företrädare för miljöministeriet, jord- och skogsbruksministeriet, finansministeriet, skogsägarna, miljöskyddsorganisationerna, skogsindustrin och viktiga intressegrupper. SLC representeras i arbetsgruppen av Mikael Aminoff.
Gruppen ska bland annat vaska fram handlingsmönster för att förbättra det nuvarande skyddsnätverket och öka mångfalden i ekonomiskogarna. Programmet ska omfatta Södra Finland, västra delen av Uleåborgs län och sydvästra delen av Lapplands län.
Arbetsgruppen har hjälp av en utredningsgrupp som består av företrädare för forskningsanstalter och universitet samt av andra sakkunniga i skogarnas biologiska mångfald och skogsbruk. Ordförande för denna grupp är professor Mikael Hildén från Finlands miljöcentral.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab