Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
26.4.2007 17:34:02 / Agrolink
Helgardering gällande miljöstödets tilläggsåtgärder
Under veckoslutet informerade Jord- och skogsbruksministeriet om att EU-kommissionen inte kommer att godkänna lantbrukets miljöstödsprogram i den form som det informerats åt lantbrukarna.
Stödansökningarna skall lämnas in denna månad. Det är självklart att alla i detta skede känner en stor frustration över stödbyråkratin i allmänhet och EU-kommissionens tjänstemän i synnerhet.
 
Lantbrukarn har ett rättsskydd på så sätt att åtgärder man förbinder sig till nu i april kan man frångå eller byta ifall det slutliga regelverket är annat än de som finns i ansökningsguiden. Den rätten finns gällande miljöstödets tilläggsåtgärder ifall man har valt dylika.
Om man i detta skede inte väljer några tilläggsåtgärder får man inte heller senare välja sådana. Därmed blir faktiskt åtgärden förbättrande av åkrarnas struktur (groptest) intressant trots att den sannolikt inte kommer att godkännas av EU-kommissionen. De som valt den kan sedan välja bland de alternativ som finns efter att regelverket fastställts eller välja att inte ha någon tilläggsåtgärd. Det är en helgardering för lantbrukaren.
 
 
Henrik Ingo, direktör Österbottens Svenska Lantbrukssällskap

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab