Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
20.4.2007 / Landsbygdens Folk
SLC ser positivt på grönblåa regeringens programförklaring
- När det gäller jordbruket är det positivt att regeringen i sin programförklaring nu klart uttalat vill bryta den negativa lönsamhetsutveckling som vi haft inom näringen genom en aktiv jordbrukspolitik, säger ordföranden för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund Holger Fack i en kommentar om regeringsprogrammet.
Han konstaterar att detta skapar framtidstro för näringen och ökar intresset bland unga för branschen. Generationsväxlingarna inom jord- och skogsbruket tryggas också genom avskaffandet av arvs- och gåvoskatten.
Jordbrukets växande roll inom bioenergiproduktionen skapar för sin del nya intressanta möjligheter.
- SLC ger klart godkänt för att regeringen lovat säkerställa finansieringen av Gårdsbrukets utvecklingsfond, MAKERA, också på längre sikt. Genom fonden finansieras jordbrukets investeringar och generationsväxlingar. Positivt är också att avbytardagarna inom husdjursproduktionen utökas med två dagar under regeringsperioden.
På skogssidan lyfter Falck fram skogsförbättringsanslagen, som ökas för att säkerställa ett större inhemskt virkesuttag.
- SLC är nöjt med enigheten inom regeringen gällande utvecklingen av primärnäringarna. Det är viktigt för att kunna slutföra förhandlingarna med EU-kommissionen om ett fortsatt nationellt jordbruksstöd för södra Finland. Producenterna kräver att regeringen uppnår ett förhandlingsresultatet som tryggar en lönsam jordbruksproduktion inom hela landet, understryker Falck.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab