Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
13.4.2007 / Landsbygdens Folk
ÖSP vill satsa på temamöten
ÖSP planerar att ändra systemet med vår- och höstmöten i lokalavdelningarna och i förbundet till ett enda årsmöte. Då förbundsstyrelsen lade fram sina planer för fullmäktige senaste vecka fick förslaget mest lovord. Endast ett par kritiska röster hördes.
Styrelsen ska nu arbeta fram ett mera detaljerat förslag med en tänkt tidtabell och sända ut det till lokalavdelningarna för utlåtande. Här har lokalavdelningarna chans att påverka och komma med synpunkter innan beslut tas.
För att kunna genomföra ändringen krävs stadgeändringar både i förbundet och i lokalavdelningarna.
Trots att man skulle ha endast ett stadgeenligt möte i lokalavdelningarna skulle inte kontakten mellan förbundet och lokalavdelningarna försvagas. Tvärtom räknar man med en bättre kontakt till medlemmarna.
Meningen är nämligen att ersätta det ena mötet med gemensamma regionala informationsmöten med olika teman som ordnas av förbundet. Till de här mötena skulle man bjuda in intressanta föreläsare.
Tom Jungerstam sade att man med färre möten kan nå betydligt flera medlemmar om man gör mötena intressanta. ÖSP har under våren tillsammans med TE-centralen ordnat möten kring det nya miljöstödsprogrammet. De tio möten som ordnats lockade 1.200 deltagare.
- Vi använder resurserna mycket bättre om vi får 1.200 medlemmar på tio möten än om vi får 500 medlemmar att komma på de 35 möten vi ordnar med nuvarande system.
Under diskussionen rådde det delade meningar om hur snabbt man skulle genomföra nyordningen. En del tyckte att man skulle pröva sig fram under en övergångstid. Tom Jungerstam däremot tyckte att man nog måste våga ta ett beslut utan prövotid.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab