Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
18.11.2005 / LF
Beskärning i nordliga stödet föreslås
Statsrådet föreslår en minskning av det nordliga stödets fullmakter med 38,1 miljoner euro. Summan motsvarar cirka hälften av den summa som i dag betalas ut som LFA-stödets nationella tilläggsdel på det nordliga stödområdet, det vill säga hela C-området.
Åtgärden ändrar inte stödnivåerna i det nordliga stöd som betalas ut i dag, men ordföranden för Österbottens svenska producentförbund Mats Nylund är inte nöjd:
- Det principiella i det hela är beklagligt, säger han. Med det här förslaget accepterar regeringen beskärningar i det nordliga stödet som borde vara den mest stabila nationella stödform vi har. Visserligen kommer det inte att ge omedelbara effekter i stödet, eftersom beskärningarna i praktiken har skett redan tidigare, men rörelseutrymmet minskar i framtiden.
I samband med förslaget om fullmakterna i det nordliga stödet föreslår statsrådet vidare för kommissionen att kravet på foderareal för stödet till tjurar och dikor och att den gårdsvisa kvotbegränsningen i det nordliga stödet för dikor avskaffas.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab