Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
12.8.2005 / LF
Jordbruksbudgeten till budgetrian
Anslaget till det nationella jordbruksstödet i budgetförslaget för nästa år går till regeringens så kallade budgetria som inleds den 24 augusti. Det samma gäller anslaget för skogsförbättring och medlen för landsbygdsutveckling. Av landsbygdsutvecklingspengarna är det närmast stödet till rådgivningsorganisationerna som regeringen behandlar i budgetrian. I fråga om överföringen av medel till gårdsbrukets utvecklingsfond utgår man från att den saken tas upp i en tilläggsbudget för nästa år.
Finansminister Antti Kalliomäki (s) höll en mycket stram linje gentemot jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja (c) under förhandlingarna i tisdags om budgetförslaget. De övriga enskilda ministrarna lär i alla fall ha råkat ut för motsvarande behandling.
Jord- och skogsbruksministeriet har gjort upp ett budgetförslag som slutar på drygt 2,7 miljarder euro medan finansministeriets förslag går litet under samma belopp. Dessutom har jord- och skogsbruksministeriet gjort upp ett alternativt förslag, en "skuggbudget", som går cirka 7 miljoner euro högre. Skuggbudgeten lär emellertid inte ha fått någon förståelse hos finansministern.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab