Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
12.8.2005 / LF
Nio nya studerande vid Agroforst
Antalet svenskspråkiga studerande som börjar sina studier vid agroforst-fakulteten vid Helsingfors universitet har ökat i höst. Sammanlagt nio svenskspråkiga har tagit emot en studieplats vid fakulteten. Två studerande godkändes till studieprogrammet för mikrobiologi och livsmedelskemi, medan studieprogrammen för växtproduktionens biologi, husdjurslära, marknadsföring, skogsekonomi och miljöekonomi fick en ny svenskspråkig studerande vardera. Dessutom har två studerande blivit antagna genom särskild antagning till att studera ekonomi.
Trots att det i år inte fanns någon skild kvot eller tilläggspoäng för svenskspråkiga så ökade antalet svenskspråkiga sökande från 28 senaste år till 45 i år. Totalt sökte 1.224 personer om studieplats vid fakulteten.
Sådana agrologstuderande som är intresserade av att börja studera vid fakulteten kommer i framtiden att få en större del av sina tidigare studier tillgodo. Fakultetsrådet beslöt nämligen vid sitt möte i juni att nya studerande kan få upp till 60 studiepoäng kompenserade, vilket motsvarar ett års studier.
Vid fakulteten kommer man i höst också att införa ett nytt studiesystem, där det blir obligatoriskt för alla studerande att först avlägga kandidataexamen varefter man kan fortsätta studierna till magistersexamen.
Det tidigare sättet att räkna studieprestationer i studieveckor ersätts nu med ett system att räkna studiepoäng. Sextio studiepoäng skall motsvara ett års studier.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab