Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
9.8.2005 / NSP
Insamling av lantbruksskrot och -plast

Nu rensas Nyland från lantbruksskrot

 

Lantbrukarna i Nyland har nu en möjlighet att på ett behändigt sätt kostnadsfritt bli av med uttjänta maskiner och annat skrot som finns på gårdarna. De nyländska producentförbunden, NSP och MTK-Uusimaa, driver i samarbete med återvinningsföretaget Kuusakoski Oy en kampanj som skall rensa den nyländska landsbygden från lantbruksskrot samt balningsplast.

 

En motsvarande kampanj genomfördes i Nyland för första gången i fjol, då endast lantbruksskrot samlades in. Kampanjen var lyckad och stora mängder skrot samlades in från gårdarna. I år har kampanjen utvidgats till att gälla även återvinning av balningsplast.

 

- Intresset för att anmäla lantbruksskrot har varit stort. Fjolårets kampanj resulterade i att ca 1 800 ton metallskrot från gårdarna i Nyland kunde återvinnas, säger Sven Lindberg, kundchef på Kuusakoski Oy.

 

Insamlingen gäller allt återanvändbart metallskrot som uppstår i samband med jordbruket. Lantbruksskrot är alla sorters uttjänta maskiner och metallföremål inom lantbruket, allt från rör och stängsel till harvar, räfsor, traktorer och tröskor. På samma gång kan man även göra sig av med använda däck, ackumulatorer och elektronisk utrustning.

 

Att transportera bort gamla maskiner och annat skrot som finns på gårdarna kan vara både besvärligt och kostsamt. Detsamma gäller hanteringen av balningsplasten som många djurgårdar haft problem att göra sig av med.

 

-Genom vårt samarbete med Kuusakoski Oy kan vi bidra till att hålla landsbygden ren och snygg och förbättra miljön. Det sparar samtidigt en hel del resurser då man får metallskrotet och balningsplasten till återvinning, framhåller NSP:s verksamhetsledare Bjarne Westerlund.

 

Medlemsgårdarna i NSP har i början av sommaren blivit tillsända information med bl.a. sorteringsanvisningar och en anmälningsblankett till kampanjen. För tilläggsinformation om insamlingen och möjligheterna att ännu anmäla sig till kampanjen kan man kontakta Kuusakoski Oy:s kundbetjäningsnummer 0800 3 0880. Dit kan man även vända sig angående frågor om återanvändning i allmänhet.

 

Tilläggsuppgifter:

 

Sven Lindberg, tel. 040 7096128             Bjarne Westerlund, tel. 040 5037188

Kundchef, Kuusakoski Oy                       Verksamhetsledare, NSP

 

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab