Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
5.8.2005 / LF
Producent vann besvär om miljöbestämmelser
Kaj Molander i Karleby har vunnit sitt besvär över Karleby stads miljöbestämmelser i Västra Finlands förvaltningsdomstol. Besväret har backats kraftigt upp av ÖSP. I mars i fjol godkände Karleby stadsfullmäktige miljöbestämmelser för staden, där också föreskrifter för jordbruket ingår. Bland annat beslöt stadsfullmäktige att det är förbjudet att sprida flytgödsel, urin, pressaft och tvättvatten på grundvattenområde.
I sitt beslut konstaterar förvaltningsdomstolen att Karleby stad inte kan utfärda förbud som inom hela staden är strängare än lagstiftningen. Det här kan inte accepteras eftersom de strängare bestämmelserna inte har riktat sig till speciella zoner eller områden. Det blir alltså fråga om allmänna bestämmelser för staden och det hör inte till städers eller kommuners befogenheter enligt miljöskyddslagen.
- Det är högst troligt att det här beslutet får prejudicerande verkan, kommenterar SLC:s jurist Helena Ålgars, som deltog i beredningen av besväret. Hon är mycket nöjd med förvaltningsdomstolens beslut.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab