Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 1.5.2024
 Grattis Valborg
27.5.2005 / LF
Fastigheter med eget avlopp bör utreda vattenreningen
Reglerna om avlopp för fastigheter som inte är till kommunalt avlopp är skärpta. Just nu pågår en övergångstid, under vilken det är meningen att gamla avlopp ska byggas om eller ersättas så att utsläppen motsvarar det som stadgas i de nya bestämmelserna. Finns det en vattentoalett på fastigheten bör fastighetsägaren redan i år göra en utredning över fastighetens avloppssystem. Om ingen vattenklosett finns har fastighetsägaren tid på sig till utgången av 2007. Dessutom bör det på fastigheten också finnas bruks- och underhållsanvisningar för systemet.
I utredningen över avloppssystemet bör ingå: beskrivning av behandlingen av fastighetens avloppsvatten, den uppskattade belastningen på omgivningen, en planritning som anger avloppssystemets placering och avloppsvattnets utsläppsplatser, en lista på de delar av systemet som regelbundet bör skötas, underhållas och övervakas.
Utredningen ska förvaras på fastigheten och visas upp för tillsynsmyndigheten vid behov, en del kommuner vill att utredningen skickas till kommunen. Det finns ett flertal färdiga blanketter som kan användas för utredningen. Hör dig för hos den egna kommunens miljömyndighet, många kommuner har gjort egna utredningsblanketter.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab