Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 1.5.2024
 Grattis Valborg
6.5.2005 / LF
Plantboden försvarar inhemsk odlingskunskap
Ett samarbete mellan fyra aktörer ska göra allmänheten medveten om inhemska skogsträdplantor. I tisdags öppnade Lilla Plantboden dörrarna - liksom butiken på Internet - utanför trädgårdscentret Gardenia i Vik, Helsingfors.
Boden är tänkt att bli både en träffpunkt och en leveransplats. På området kommer att anläggas ett miniarboretum, där besökare kan bekanta sig med olika trädslag i naturen. Den fysiska boden riktar sig främst till besökare vid Gardenia och ortborna. Däremot kan alla från Internetbutiken på webben beställa plantor oberoende var i Finland man bor.
- Leveransen sker per post och postavgiften blir 6-10 euro beroende på försändelsens storlek, säger Pertti Rajala från Forestum. Webbutiken har adressen http://nettikauppa.forestum.fi.
Bakom Lilla Plantboden står Forelia Oy, Finlands 4H-förbund, Massbybacka plantskola och Forestum Oy.
- Det som förenar oss alla är viljan att satsa på inhemska plantor. I dag är det många aktörer på marknaden som importerar stora mängder utländska plantor utan att det finns garantier för att dessa klarar sig i vårt klimat. Vi vill försvara den inhemska plantproduktionen, och öka konsumenternas medvetenhet om att det finns tåliga inhemska plantor att köpa, säger Rajala.
Den Lilla Plantboden vid Gardenia fungerar som ett slags visitkort för samarbetet, men ger även plantskolor möjligheten att erbjuda minutförsäljning utan att det innebär mindre resurser för själva produktionen.
- Lilla Plantboden fungerar som en avlämnings- och upphämtningsplats, dit på Internet gjorda beställningar kan föras av plantodlaren och hämtas av kunden.
Lilla Plantboden och Internetbutiken riktar sig till trädgårdsintresserade och hemmaodlare.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab