Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
4.5.2005 / NSP
Säkerställande av svenskspråkiga servicen

                                                                                             Helsingfors den 29.4.2005 

LPA:s styrelse

Utvecklingschef Antti Huhtamäki

 

Lantbruksföretagarnas
pensionsanstalt LPA
PB 16

02101 Esbo

 

  

SVENSKSPRÅKIGA SERVICEN BÖR SÄKERSTÄLLAS

 

LPA skall inom kort fatta beslut om omorganiseringen av ombudsmannanätverket och därvid fastställa nya större ombudsmannaområden.

Nylands svenska producentförbund NSP vill framhålla att LPA vid beslutsfattandet om de nya områdena och vid minskningen av antalet ombudsmän bör fästa vikt vid att den svenskspråkiga betjäningen inte får försämras. Den svenskspråkiga servicen till lantbrukarna bör upprätthållas även i fortsättningen, såväl ute på fältet som vid huvudkontoret.

NSP:s styrelse har konstaterat att svenskspråkiga ombudsmän bör bibehållas på de svenskspråkiga områdena. Även den kontakt och informationsgång som finns mellan LPA och producentförbunden, idag främst via de regionala ombudsmännen, bör upprätthållas. Det är även viktigt att det finns en ansvarig för svenska frågorna vid huvudkontoret och att ombudsmännen får material och utbildning på sitt modersmål.

LPA:s målsättning att upprätthålla och höja ombudens kompentensnivå är riktig och utvecklingsåtgärder behövs då antalet gårdar fortsätter att minska. Vi vill framhålla att lokalkännedom och god språklig service är viktiga aspekter då lantbrukarna bedömer ombudsmännens kompetens och kvaliteten på LPA:s service.

 

 

NYLANDS SVENSKA PRODUCENTFÖRBUND NSP R.F.

 

På uppdrag av styrelsen

  

Bjarne Westerlund

verksamhetsledare

 

 Till kännedom: SLC

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab