Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 30.4.2024
 Grattis Mirjam
2.5.2005 10:45:01 / Agrolink
Regeringen föreslår inrättande av Livsmedelssäkerhetsverk

Stadsrådet beslöt den 28.4 att lämna ett lagförslag till riksdagen om inrättande av ett nytt verk för livsmedelssäkerhet. Verket skall inrättas 1.5.2006.

Verksamhetsområdet för livsmedelssäkerhetsverket kommer att omfatta övervakning och undersökning av kvaliteten på och säkerheten hos livsmedel och jord- och skogsbrukets produktionsmedel samt av djurens hälsa och välbefinnande och växters sundhet. Avsikten är att sammanslå de nuvarande aktörerna inom centralförvaltningen för livsmedel och veterinärmedicin till en enda myndighet, förenkla förvaltningen och avlägsna överlappande funktioner. Därtill är målet att stärka de regionala verksamhetsställena.

De uppgifter som Livsmedelsverket, Forskningsanstalten för veterinärmedicin och livsmedel samt Kontrollcentralen för växtproduktion nu sköter koncentreras till Livsmedelssäkerhetsverket. Till verket överförs också de verkställighetsuppgifter som i dag sköts av jord- och skogsbruksministeriets avdelning för livsmedel och hälsa.

Livsmedelssäkerhetsverket kommer att sysselsätta drygt 700 personer, av vilka närmare 250 utanför huvudstadsregionen. Lokaler för verket byggs som bäst i Viks vetenskapspark i Helsingfors.

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab