Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
29.4.2005 / LF
Landsbygdscentrum på gång i Kimito
Grundstenen för det nya landsbygdscentret i Kimito murades i måndags. Hedersgäst var region- och kommunminister Hannes Manninen (c). Han konstaterade i sitt tal att landsbygdscentret är en stor investering för en kommun som Kimito, men någon måste ta initiativet till att leda utvecklingen på landsbygden som Kimito nu har gjort.
Totalt kommer landsbygdscentret att kosta omkring 3,3 miljoner euro. TE-centralen och Kimito kommun bidrar vardera med 740.000 euro, medan Region Åboland bidrar med 128.000 euro. Svenska kulturfonden och Konstsamfundet, samt en del andra aktörer bidrar med ungefär en halv miljon euro.
Då landsbygdscentret är klart kommer bland annat ÅSP, Kimitoöns skattetjänst och den lokala skogsvårdsföreningen att flytta in i de nya utrymmena. Dessutom kommer kommunens lantbrukssekreterare att börja arbeta i centret. Ovan nämnda organisationer står kanske landsbygden närmast, men dessutom kommer Region Åbolands näringsombud att flytta in. Försäkringsföreningen och det lokala telefonbolaget kommer också att ha utrymmen i fastigheten.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab