Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
29.4.2005 / LF
Kolla virkespriserna- skogsägarförbundet vill öka medvetenheten
- Skillnaden i virkespris mellan olika köpare är alldeles för stor. Det här är oacceptabelt! Det är inte rimligt, att en köpare kan skaffa virke med betydligt lägre priser än andra aktörer. Det säger Olav Store, ordförande för Österbottens skogsägarförbund. Han uppmanar till prismedvetenhet hos skogsägare och skogsvårdsföreningar.
- Vi har på skogsägarförbundet effektiverat vår verksamhet och har nu ännu större möjligheter än tidigare att följa med marknadsläget.
Förbundet tar emot prisuppgifter från skogsvårdsföreningarna varje månad. Med facit på hand ser Store ett klart behov av en ännu intensivare intressebevakning.
Just nu är situationen i norra Svenskösterbotten den, att Metsäliitto är prisledande, och lämnar ett ordentligt glapp mellan sig och sin konkurrent. I Österbottens södra delar finns en betydande konkurrens från fler köpare. Här tävlar till exempel Isojoen Saha på allvar. Däremot halkar UPM Skog efter med priserna även här, enligt uppgifter från både anbud och enskilda affärer.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab