Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
22.4.2005 / LF
Tilläggsåtgärder inom växtodling ger möjlighet till ekohusdjursstöd
Det är nu möjligt för ekodjurproducenter, som valt främjande av djurens välmående som tilläggsåtgärd i miljöstödet, att göra en ny femårig miljöstödsförbindelse, till exempel med tilläggsåtgärder inom växtodlingen. Därigenom kan de komma i åtnjutande av det nya specialmiljöstödet för ekologisk husdjursproduktion genom att anhålla om specialmiljöstödsförbindelse.
Det är inte möjligt att göra förbindelse om det ekologiska husdjursstödet för sådana ekoproducenter som valt djurens välmående som tilläggsåtgärd i miljöstödet. Det innebär att cirka 270 utav cirka 400 ekoproducenter skulle ha blivit utanför det nya stödet för ekohusdjur, i fall de inte skulle ha fått möjlighet att göra ny förbindelse.
I en ny miljöstödsförbindelse kan ekoproducenterna i stället välja tilläggsåtgärder inom växtodlingen, till exempel växttäcke vintertid och reducerad bearbetning.
Möjligheten att göra ny förbindelse gäller bara sådana som har godkänts både som ekologiska växtodlare och husdjursproducenter inom övervakningssystemet för den ekologiska produktionen.
Specialmiljöstödet för ekologisk husdjursproduktion är 95 euro per hektar med minst 0,5 djurenheter per hektar. Om djurtätheten är mindre minskar stödet i motsvarande mån. Stödet för tilläggsåtgärden främjande av djurens välmående i miljöstödet är 13,46 euro per hektar.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab