Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
15.4.2005 / LF
Åland gör ny strategi för Finlands effektivaste lantbruk
Ålands landskapsregering tar fram en strategiplan med syftet att göra det åländska jordbruket till det effektivaste och lönsammaste i Finland. Det lovade landskapsregeringens nya näringsminister Jörgen Strand när han presenterade sig själv och en del av det kommande lantbruksprogrammet vid Ålands Producentförbunds vårmöte förra fredagen.
Förutom att vara konkurrenskraftigt ska det åländska lantbruket enligt framtidsstrategin också bygga på en hållbar utveckling samt satsa på förädling och särskilda nischer.
- Vi har också sagt att rådgivningen till jordbrukarna ska komma mera ut på fältet, poängterade Strand.
Inom strategigruppen försöker man kartlägga styrkan och svagheter inom det åländska lantbruket samt analysera framtidens möjligheter och hot. Allt detta ska ligga till grund för den "heltäckande jordbruksstrategi" som enligt Strand "ska genomsyra all jordbrukspolitik de närmaste fem-sex åren".
ÅPF:s vårmöte fastställde bokslutet för fjolåret och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Trots vikande antal jordbrukare och medlemmar noteras ändå en ökning av den totala åkerarealen i medlemsregistret. Inför höstmötet, som bland annat har hand om valfrågor inför 2006, tillsattes en valberedning bestående av Henrik Sundberg Geta, Karl-Anders Berglund Sund, Louise Karlsson Jomala och Egon Signell Lemland.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab