Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
15.4.2005 / LF
Beslut i höst om åländska stöd
Ålands lagting har med knapp majoritet beslutat att till september skjuta fram den heta politiska frågan om storleken på jordbrukets investeringsstöd.
För ett beslut redan den här veckan röstade bland andra Ålands Producentförbunds ordförande Anders Englund. Han var en av dem som undertecknade självständighetspartiet Ålands framtids motion om jordbruksstödet när den lämnades in för ett år sedan.
Därmed röstade Englund emot sitt eget parti, som föreslog att beslut i ärendet tas först i höst, sedan den nya strategiplanen för det åländska lantbruket blivit klar.
ÅPF:s tjänstlediga VD Henry Lindström, som liksom Englund sitter i lagtinget som representant för Åländsk Center, röstade däremot enligt partiets linje om att bordlägga frågan till hösten.
Han anser att landskapsregeringen i en tilläggsbudget kan föreslå mera pengar för jordbruksstödet ifall det behövs. I lagtingsdebatten lovade Ålands närings- och jordbruksminister Jörgen Strand att de 850.000 euro som finns i årets budget för investeringsstöd kommer att räcka till.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab