Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
8.4.2005 / LF
Växthusstödet betalas i mitten av april
Utbetalningen av växthusstödet inleds i mitten av april. De som har fått stöd får ett meddelande om utbetalningen per post. Växthusstödet räknas ut enligt den växthusareal som den sökande har i odling den 1 maj 2005. Stödet betalas för odling av tomat, växthusgurka, paprika, sallat, dill, persilja, snittblommor, snittgrönt, gruppväxter och sådana prydnadsväxter i kruka som är avsedda för inomhusbruk samt frilandsgurka och kinakål.
Ett förskott utbetalas för prydnadsväxter och grönsaker enligt odlingsarealen i mitten av april. För frilandsgurka, kinakål och isbergssallat beviljas endast stöd enligt den korta odlingssäsongen. Stödbeloppet som betalas i förskott är 60 procent det totala stödet.
Stödbeloppen för kort säsong är 5,3 euro per kvadratmeter och för lång säsong 11,4 euro per kvadratmeter. Stödbeloppet för kort säsong är lägre än ifjol.
Vid uträkning av växthusstödet inom C-området tillämpas en stödkoefficient. Koefficienten minskar den areal som utgör grunden för utbetalning, men korrigeringen gör det möjligt för alla sökande att få lika stort stöd i hela landet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab