Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
1.4.2005 / LF
Naturagränser i stödblanketter inexakta i Nyland
Jordbrukarna kommer senast nu vid månadsskiftet att få de förhandsifyllda stödblanketterna på posten. På blankett 102A har myndigheterna färdigt märkt ut vilka skiften som ligger på Natura- och grundvattenområden. Men för vissa områden i Nyland kan uppgifterna om Natura-områdena vara inexakta.
Inom de yttre gränserna för ett större Natura-område kan det finnas områden som inte hör till skyddsprogrammet. Det gäller främst Natura-områden i skärgården där vattenområdena hör till Natura, medan de öar som finns inom området inte hör till programmet. Då hör förstås inte heller de åkrar som ligger på öarna till Natura.
Oklarheter kan förekomma speciellt i Ekenäs, Hangö, Pojo, Ingå, Kyrkslätt, Pernå, Borgå, Lovisa och Strömfors.
Enligt överinspektör Matti Vilander på jord- och skogsbruksministeriet beror problemen på att det kartmaterial som ministeriet fått från Finlands miljöcentral över Naturaområdena bara omfattar de yttre gränserna av skyddsområdena. De landområden som ligger inne i området, men som inte hör Natura, framgår inte. Dessutom stämmer miljöförvaltningens koordinater för Natura- och grundvattenområdena inte helt hundraprocentigt med jord- och skogsbruksministeriets koordinater för basskiftena.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab