Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
1.4.2005 / LF
Åländska investeringsstöden hamnade i politiska hetluften
Investeringsstödet till jordbruket har blivit en het politisk fråga i självstyrelsens parlament lagtinget. Där har Ålands Producentförbunds ordförande Anders Englund som lagtingsman för Åländsk Center gått emot sin egen regering när han som ordförande i näringsutskottet röstade för att godkänna en motion från oppositionen.
I motionen sägs att landskapsmyndigheterna ska se till att det finns tillräckligt med pengar för det åländska jordbrukets investeringar. I budgetförslaget för 2005 föreslogs då 500.000 euro för investeringsstöd, men i lagtingsbehandlingen höjdes beloppet till 850.000. Därför har centerns samarbetspartner socialdemokraterna riktat skarp kritik mot att en medlem av Åländsk Center avviker från regeringspartiernas överenskomna linje genom att vilja höja summan ännu mer.
- Vi måste helt enkelt se till att det finns pengar så att de åländska jordbrukarna kan konkurrera med omgivande regioner både beträffande strukturrationaliseringar och ny teknik, motiverar Anders Englund sitt handlande. Hur det sist och slutligen går med motionen avgörs i lagtinget vid en omröstning som troligen hålls måndagen den 11 april.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab