Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
1.4.2005 / LF
Mindre prispress än väntat efter Sveriges stormskador
De våldsamma stormfällningarna i Sverige i början av januari kommer att få mindre inverkan på timmerpriserna i Finland och andra omgivande länder än man först befarade.
- Det handlar om så stora mängder. Det måste användas i närregionerna eftersom det blir för dyrt att transportera virket långa vägar, säger Torbjörn Björkman, som från och med i dag den 1 april jobbar på en ny tjänst som verksamhetsledare för Ålands skogsvårdsförening.
Syftet med organisationsreformen är enligt Björkman att få en klarare ansvarsfördelningen mellan styrelseordförandens ansvar och skogsbruksingenjörernas arbete på fältet.
Ålands skogsvårdsförening hade till sitt möte i tisdags bjudit in Bengt Algotsson från skogsägarföretaget Mellanskog i Sverige för att få en bättre uppfattning om den kaotiska situation som uppstod efter den svåra stormen.
- Lite kaotiskt är det väl fortfarande, för man kommer inte före sommaren att hinna reda upp allt i Sverige, konstaterar Björkman. Hans slutsats är att man ska "fortsätta att jobba på som vanligt" med skogsbruket på Åland.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab