Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
17.12.2004 / LF
Mats Nylund övertar ÖSP-rodret efter Nils-Anders Granvik
- Det är med ett stort mått av ödmjukhet som jag tar emot denna post. Det är inga småskor som jag har att stiga i.
Det konstaterade Mats Nylund som enhälligt valdes till ny ordförande på förbundets höstmöte i Gamla Vasa i måndags. Mats Nylund efterträder vid årsskiftet Nils-Anders Granvik som önskat avgå efter en tio år lång sejour på ordförandeposten.
- ÖSP har en stor medlemskår med cirka 10.000 medlemmar. En stark förtroendemannakår hör till ÖSP:s styrka och intressebevakningen inom förbundet sköts genom teamarbete. Förbundet är speciellt på det sättet att vi har fungerande lokalavdelningar på alla håll i Österbotten.
- Den finländska lantbruksproduktionen kommer att finnas också i fortsättningen. Men för att den skall tryggas krävs att vi får ett nationellt stöd. Om tio år kommer jordbrukarna att vara färre än i dag. Vårt mål är att den österbottniska andelen av den finländska livsmedelsproduktionen då skall ha ökat ytterligare från dagens nivå.
Den avgående ordföranden Nils-Anders Granvik sade att han uppfattat det som ett stort förtroende att få leda en organisation av ÖSP:s kaliber.
- Det har inte varit någon enkel uppgift, men uppgiften har aldrig känts tung. Min strävan och ledstjärna har alltid varit att jag skall arbeta för dem som har gett mig fullmakten att sköta det här uppdraget.
- ÖSP:s styrelse fungerar som ett sammansvetsat team och jag har under årens lopp fått gott om stöd från medlemmarna i lokalavdelningarna. Jag hoppas att ni helhjärtat skall ställa upp bakom den nya förbundsledning som utses här i dag. För min egen del känns det bra att avstå från ordförandeposten i detta skede. Jag kan tryggt överlämna ordförandeklubban i mycket kunniga händer.
Mötet präglades överlag av väldigt mycket handskakande och gratulerande i pauserna. Flera av veteranerna inom organisationen mötte upp i och med att det var 70 år sedan förbundet grundades och det syntes många glada återseenden.
Nyvalda förtroendevalda på olika poster och nivåer inom organisationen gratulerades. Därtill delades på höstmötet ut medaljer som beviljats av republikens president Tarja Halonen. Bo Storsjö, Sideby, fick Riddartecknet av Finlands Vita Ros orden. Per-Eric Anderson, Munsala, tilldelades Förtjänstkorset av Finlands Vita Ros orden. Gun Boström, Solf, erhöll Medalj av första klass av Finlands Vita Ros orden.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab