Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
20.12.2004 09:31:57 / ÖSP
ÖSP är besviken över den inkomstpolitiska helhetsuppgörelsen

Österbottens svenska producentförbunds höstmöte konstaterar med besvikelse att det inte fanns någon beredskap hos regeringen att i samband med den inkomstpolitiska helhetsuppgörelsen ge jordbruket någon uppgörelse såsom tidigare givits. För jordbrukets del kunde en uppgörelse ha gällt en förlängning av semesterrätten och positiva förändringar i energipolitiken. ÖSP: s höstmöte kräver därför att regeringen snarast möjligt återkommer till saken och att jordbruket skall få sin andel av den inkomstpolitiska uppgörelsen.
 
Finlands och jordbrukarkårens målsättningar när det gäller förlängningen av artikel 141 samt förverkligandet av LFA-tillägget uppnåddes inte på långt när. Det står också klart att EU: s jordbruksreform kommer att innebära förluster för vårt jordbruk. För att upprätthålla näringens framtidstro måste nu positiva signaler ges från regeringen.

Höstmötet påminner regeringen om att man lovat att ge en lantbrukspolitisk redogörelse redan denna höst. Höstmötet kräver att en redogörelse skall avges till riksdagen snarast möjligt för att bringa klarhet i regeringens mål för jordbrukspolitiken.

ÖSP: s höstmöte uppmanar konsumenterna att köpa inhemska produkter och på detta sätt trygga sysselsättningen på landsbygden och bibehålla ett öppet landskap. För att trygga en ekologisk produktion även i framtiden krävs det en positiv inställning och aktivitet från industri, handel och bland konsumenter.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab