Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
30.7.2004 / LF
Medlemmarna i EU-parlamentets utskott valdes
EU-parlamentarikern Kyösti Virrankoski har invalts i EU-parlamentets jordbruksutskott. I EU-parlamentet sitter han i den liberala gruppen (ALDE) tillsammans med sina finländska partikamrater från Centern och SFP:s Henrik Lax.
Någon suppleant i jordbruksutskottet har Finland inte. Grannlandet Sverige är inte representerat i utskottet vare sig på ordinarie plats eller suppleantplats, inte heller Estland. Den "närmaste" grannen i jordbruksutskottet är dansken Niels Busk (ALDE). Enligt en allmän finländsk bedömning kan man "inte ens med bästa vilja anse den danska representationen som en garant för finländskt jordbruk".
Det kunde se ut som om bland annat Frankrike och Polen skulle få stort inflytande på arbetet i jordbruksutskottet: ordförande är fransmannen Joseph Daul som sitter i den konservativa gruppen PPE-DE. Också första viceordföranden Jean-Claude Fruteau är från Frankrike. Han sitter i parlamentets socialdemokratiska grupp (PSE). Andra viceordförande Janusz Czesaw Wojciechowski (PPE-DE) är från Polen. Polen har fem ordinarie representanter och tre suppleanter i utskottet.
Finland är inte för tillfället representerat på ordinarie plats i utskottet för regional utveckling. Paavo Väyrynen (ALDE) innehar en suppleantplats, likaså Riitta Myller (PSE). Hon är nu ordinarie medlem i miljöutskottet, men när hälften av den femåriga valperioden är över blir hon i stället suppleant i det utskottet och ordinarie i utskottet för regional utveckling. Fiskeriutskottet är däremot helt utan finländsk representation.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab