Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
6.7.2004 14:36:13 / Agrolink
Case IH starkt framåt i försäljningen

Case IH fortsätter att öka försäljningen och låg vid halvårsskiftet tvåa i försäljningsstatistiken efter Valtra, den stadigvarande ettan. Det andra kvartalet innebär en kraftig återhämtning i traktorförsäljningen jämfört med första kvartalet i år.


Case IH ökade redan i fjol med cirka 10 procent och hittills i år är försäljningsökningen hela 50 procent. Därmed hoppar Case IH upp från femte till andra plats i statistiken över traktorregistreringarna i Sverige för årets första sex månader.

De senaste åren har det funnits tvåor både första och andra kvartalet som slutat som fyror och sämre efter helåret. Mycket beror på när under året de olika fabrikaten har sin försäljningstopp, eller rättare sagt hur leveranssituationen ser ut.

Den totala försäljningen av traktorer ligger visserligen drygt 1 procent under siffrorna för förra årets första sex månader. Men det är en kraftig återhämtning jämfört med första kvartalet i år då traktorförsäljningen låg drygt 11 procent efter.

De fem vanliga märkena ligger i topp och tillsammans har de för närvarande drygt 92 procent av marknaden. Men även andra fabrikat har framgång, såväl McCormick som Belarus ökar och Renaults generalagent Dansk-Fransk Maskinimport har sålt en traktor under perioden.

Ser man till tillverkarna så är det Agco och CNH som finns i toppen.

Lägger man ihop alla Agcos fabrikat Fendt, Massey Ferguson och Valtra blir det 866 traktorer eller 44,2 procents marknadsandel. CNH har lika många fabrikat och summeras Case IH, New Holland och Steyr blir det 678 traktorer vilket utgör 34,6 procent av den svenska marknaden, skriver www.atl.nu.

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab