Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
2.7.2004 / LF
Thors och Lax uppvaktade kommissionen om kustfisket
Avgående europarlamentariker Astrid Thors, nyvalde europarlamentariker Henrik Lax och Nylands Fiskarförbunds verksamhetsledare Mika Kiuru uppvaktade på tisdagen kommissionens generaldirektorat för fiske om kommissionens förslag om nya tekniska fiskeregler för Östersjön.
- Kommissionen visade stor förståelse för det finländska fiskets förhållanden, konstaterade Astrid Thors efter besöket. Generaldirektor Jörgen Holmqvist kände till den oro som finns i Finland för att nya arter som gös och abborre skulle omfattas av EU-regler och det verkar finnas en beredskap att justera förslaget.
I Finland har fiskarkåren varit rädd för att bestämmelserna till vissa delar helt skulle omöjliggöra fisket i de kustnära vattnen. Också planerna på att införa sommarfredning av lax har väckt bestörtning i Finland, men det verkar som om kommissionen tagit den finländska oron till sig. Arbetet på att bereda den nya förordningen fortsätter i kommissionen och det nya regelverket kommer sannolikt att antas tidigast i september-oktober. Därefter börjar behandlingen i ministerrådet och parlamentet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab