Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
27.2.2004 / LF
Nu kan man anmäla om skogsavverkning elektroniskt
Den 5 februari tog Kustens skogscentral för första gången emot en anmälan om avverkning på elektronisk väg. Den kom från Södra skogsreviret och handlade om en avverkning i Östnyland.
- Hittills har vi gjort anmälan på en blankett och ritat in avverkningsytorna på kopior av kartor, vars kvalitet inte alltid varit den bästa. Skogscentralens folk har bland annat varit tvungna att ringa för att kolla detaljer, säger Henrik Andersson vid reviret.
Den mest synliga ändringen i den nya miljön åtminstone nu i början är att anmälan om avverkning kan göras elektroniskt. Det har tidigare varit ett ganska arbetsdrygt skede, i synnerhet under högsäsongen på hösten.
Också på skogscentralen välkomnar man framsteget. - Tillsammans med de andra skogscentralerna har vi infört en nättjänst, som gör att skogsvårdsföreningar och företag som har den behövliga programvaran kan skicka avverkningsanmälan direkt via Internet, förklarar IT-chef Henry Schneider vid Kustens Skogscentral. Alla skogsvårdsföreningarna har visserligen inte ännu den nödvändiga programvaran, men de som har den blir fler och fler. <
Möjligheten att göra anmälningarna elektroniskt innebär betydliga rationaliseringar. - Hittills har en massa människor i skogsvårdsföreningar och företag fyllt i blanketter och ritat in avverkningar på kartorna för att posta dem till oss. Sedan har vi suttit i den här ändan och matat in uppgifterna manuellt. Nu är det möjligt för den som gör anmälan att få fram de nödvändiga uppgifterna på en dator och skicka anmälan direkt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab