Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
20.2.2004 / LF
Handledning om strandbyggande bereddes utan markägare
SLC är kritiskt till att ingen markägarorganisation har representerats i den arbetsgrupp som berett utkastet till handledning om strandbyggande. I arbetsgruppen har representanter för miljöförvaltningen, jord- och skogsbruksministeriet, Skärgårdsdelegationen, Finlands Kommunförbund och Finlands Naturskyddsförbund medverkat.
I utkastet lyfts möjligheten till rekreation på jord- och skogsbruksområden fram på flera ställen. Trots att allemansrätten gäller också på jord- och skogsbruksområden, så gäller regeln att den inte får orsaka skada. Sommartid kan till exempel odlade åkrar under inga omständigheter omfattas av allemansrätten, vilket också borde framgå i handledningen.
I utkastet talar man om att säkerställa betingelserna för jord- och skogsbruk, vilket SLC anser är bra i sig. SLC konstaterar i det sammanhanget att det ska vara möjligt att idka aktivt skogsbruk även på planerat område.
Utkastet till handledningen kan laddas ner på Internetadressen http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=47072&lan=SV

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab