Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
13.2.2004 / LF
Växthusstöden ska sökas senast den sista mars
Ansökan om växthusstöd skall i år göras senast den 31 mars. Villkoren för stödet har inte ändrats. Ansökningsblanketterna kommer i slutet av februari att skickas ut till de personer som senaste år ansökte om stöd. Om blanketten inte kommer med posten kan den även fås bland annat från kommunens lantbrukssekreterare, eller via Internet på adressen: lomake.mmm.fi.
Undantagslov för tekniska krav för växthusets konstruktion kan sökas från ministeriet senast den 31 mars 2004. Undantagslov som beviljades före år 2000 är inte längre i kraft.
Stödnivån som betalas är densamma som senaste år: för kort odlingssäsong högst 5,7 euro per kvadratmeter och för lång odlingssäsong högst 11,4 euro per kvadratmeter. Meningen är att stödet betalas i två rater, den första raten i april-maj och den andra raten i oktober.
Lagringsstöd för trädgårdsprodukter ansöks från TE-centralens landsbygdsavdelning och Ålands länsstyrelse senaste den 25 oktober 2004. Anmälningar om lagervolymer i november och december skall meddelas senast den 31 december 2004.
Nya stöddugliga färskprodukter är rova, brysselkål, savoykål och äpplen. Isbergssallat, blomkål och broccoli berättigar inte längre till lagringsstöd.
Lagringsstöd för skogsbär och skogssvamp ansöks från den TE-central på vars område lagret är beläget. Den sista ansökningsdagen är 16 juli 2004.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab