Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
13.2.2004 / LF
Livlig start på årets traktorhandel
Att Valtra har fått en utländsk ägare verkar inte påverka de finländska jordbrukarnas intresse för traktormärket. Åtminstone inte enligt försäljningsstatistiken för januari detta år. Valtra har nämligen åter ökat sin marknadsandel till 52 procent, uppger Maaseudun Tulevaisuus. I januari såldes 621 Valtra traktorer i Finland, vilket är 201 stycken fler än i januari år 2003.
Totalt har traktorhandeln varit livligare i början av detta år jämfört med senaste år. I januari registrerades 1.187 traktorer, vilket är 73 traktorer eller 6,5 procent mer än för ett år sedan.
Då Valtra har gått framåt har de övriga traktormärkena tvingats ta några steg bakåt. Statistiktvåan John Deere, som säljs av Hankkija Lantbruk, har i januari gått tillbaka med 4,6 procent, medan New Holland som säljs av Agritek minskat med 2,6 procent. Av vardera traktormärket nyregistrerades 154 stycken i januari vilket ger en markandsandel på 13 procent för båda märkena.
Den största minskningen har Kesko råkat ut för. Massey Ferguson har nämligen minskat sin marknadsandel med 5,2 procent om man jämför med situationen för ett år sedan. Massey Ferguson har med sina 78 registrerade traktorer nu en marknadsandel på 6,6 procent.
Case IH som säljs av Agritek ligger med 74 sålda traktorer stabilt på en marknadsandel om 6,2 procent.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab