Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
13.2.2004 / LF
ÖSL firar 100 år med jubileumsfest
På skottdagen den 29 februari i år har det gått exakt på dagen 100 år sedan Österbottens Svenska Lantbrukssällskap grundades. Dagen firas med en ståtlig fest i Vasa stadshus. Festtalet kommer att hållas av jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja.
- Vi har försökt bygga upp ett festprogram som inte kommer att vara alltför stelt och högtidligt, förklarar ÖSL:s direktör Henrik Ingo.
Som konferencier fungerar Lasse Eriksson. Musiken får stort utrymme och till de uppträdande hör bland annat Jepokryddona som brukar har fart och fläkt i det som de framför.
Det har gått 25 år sedan lantbrukssällskapet senast bjöd in till jubileumsfest. Också då hölls festen i Vasa stadshus. Stadshuset rymmer 400 personer.
Med anledning av 100-årsjubileet har ÖSL låtit sammanställa en historik över de gånga året. Historiken på 260 sidor har författats av Johanna Bonäs från Nykarleby.
På jubileumsfesten delas det också ut medaljer och ett nyinstiftat pris, det så kallade Schaumanska jordbrukspriset. I kriterierna för priset sägs att det skall tillfalla "en person som genom sin verksamhet i hög grad, lokalt eller regionalt, påverkat och befrämjat jordbruket och dess organisationer i svenska Österbotten".
Priset uppgår till flera tusen euro och pristagaren är redan utsedd. Men vem det är fråga om offentliggörs inte förrän på själva jubileumsfesten.
Festdagen börjar med mottagning i Vasa stadshus kl.11. Själva festen kör i gång kl.13 och den är öppen för allmänheten. Dagen avslutas med festmiddag och dans på Silveria, supékortet kostar 40 euro. Till mottagningen och festmiddagen behöver man anmäla sig på förhand.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab