Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
6.2.2004 / LF
Regeringen lade upp bredbandsstrategi
Alla finländare borde ha tillgång till snabba och lätthanterliga dataförbindelser till ett rimligt pris före utgången av år 2005. Det målet ställde regeringen förra veckan då den fattade sitt principbeslut om den nationella bredbandsstrategin.
Regeringen har ett program, som omfattar femtio åtgärder för genomförandet av bredbandsstrategin. Enligt principbeslutet ska utbyggnaden främjas med olika åtgärder, så också konkurrensen både inom och mellan kommunikationsnäten. Ny bredbandsteknik ska tas i bruk snabbare och utbudet av tjänster och innehåll i näten ska ökas.
Utgångspunkten för strategin är att bredbandsförbindelserna i huvudsak skall byggas ut som kommersiell verksamhet. För landskapsförbunden och kommunerna uppgörs gemensamma anvisningar för hur offentliga medel används. Enligt strategin skall landskapsförbunden göra upp en bredbandsstrategi för sin egen region. Staten fortsätter också med sitt ekonomiska stöd och utvecklar det vidare för de områden där bredbandet inte utvecklas på kommersiell grund.
I enlighet med bredbandsstrategin utreder regeringen möjligheterna att främja bruk av optisk fiber för hushållens dataöverföring, men ger inte den tekniken företräde.
Kommunikationsministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för uppföljningen av bredbandsstrategin. Uppföljningen och rapporteringen fortsätter till slutet av regeringsperioden.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab