Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
6.2.2004 / LF
Drygt 60 miljoner till hållbar virkesproduktion
Jord- och skogsbruksministeriet har reserverat 62,7 miljoner euro att användas för att säkra en hållbar virkesproduktion. Av medlen är omkring en halv miljon i form av lån. Största delen av pengarna riktas till skogscentralerna.
På basen av betalningsfullmakterna kan skogscentralerna godkänna arbeten till ett totalt belopp på 66,3 miljoner euro. Arbetena måste passa inom ramen för lagen om finansiering av ett hållbart skogsbruk. En liten del, 0,17 miljoner euro används genom beslut som görs i jord- och skogsbruksministeriet.
Nivån på statsstödet är 5,6 miljoner euro mindre i år, jämfört med senaste år. Däremot har de lånade medlen ökar med 0,2 miljoner euro.
Pengarna kan användas till förnyelse av skog, hyggesbränning, skötsel av ungskog, skörd av energiskog, flisning, bekämpning av rotticka, skogsdikning och skogsvägprojekt. Medel kan även användas för att planera genomförandet av ovan nämnda projekt.
Beslut om genomförandet av projekten görs av de regionala skogscentralerna. I år räknas de beviljade medlen räcka till förnyelse av 26.610 hektar skog, skötsel av 136.315 hektar ung skog och skogsdikning på 61.960 hektar. Dessutom kommer man att kunna bygga 245 kilometer nya skogsvägar och förbättra 1.274 kilometer skogsbilväg.
Den sysselsättande verkan beräknas vara 2.720 årsverken. Dessutom krävs omkring 400 årsverken för planering och arbetsledning.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab