Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
9.1.2004 / LF
Kimitobo blir ny åländsk hushålls-VD
Diplom ekonom Stig Andersson, 48, som under 18 år haft egen bokföringsbyrå i Kimito tillträder redan nästa vecka som ny VD för Ålands Hushållningssällskap. Han efterträder förra verksamhetsledaren Bertel Storsved, som i höstas blev överinspektör vid länsstyrelsen på Åland.
- Vi ville markera att det handlar om en statushöjning för tjänsten. De andra svenska hushållningssällskapen i Finland har också verkställande direktörer som chefer. Men någon löneförhöjning innebär den nya titeln inte, säger Ålands Hushållningssällskaps styrelseordförande Berit Häggblom i Jomala.
Stig Andersson flyttade av familjeskäl till Åland den 1 september och blir nu chef för hushållningssällskapets sju anställda vid Ålands Landsbygdscentrum i Jomala. Han är född i Nagu, men har hela sitt vuxna liv arbetat i Kimito, där han varit aktiv både inom politiken och som idrottsledare.
- Jag är landsbygdspojke fast jag inte själv jobbat med jordbruk. Nu ville jag pröva på något nytt efter att under 23 år ha jobbat med ekonomi både som privatföretagare och under fem år som kommunkamrer i Kimito, förklarar Andersson.
Berit Häggblom i sin tur betonar att hushållningssällskapet ville ha en VD som kan tillföra organisationen och dess medlemmar nytt kunnande inom sitt specialområde.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab