Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
2.1.2004 / LF
NSP i samarbetsprojekt om eko
Utvecklingsprojektet EKO från Nyland har efter en lång väntan äntligen beviljats finansiering av Nylands TE-central. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Agropolis Oy, Pro Agria Uudenmaan Maaseutukeskus, Nylands Svenska Lantbruksproducentförbund och yrkeshögskolan Laurea. Dessutom har projektet ett nära samarbete med MTK-Uusimaa och Nylands Svenska Lantbrukssällskap.
Projektet sträcker sig från produktion av ekologiskt kött och grönsaker samt spannmålsproduktion till vidareförädling av dessa produkter och tar i hänsyn hela produktionskedjan. Projektets tyngdpunkter ligger i att utveckla marknadsföringen, vidareförädlingen, logistiken och produktutvecklingen inom eko-produktionen. De centrala målsättningarna är att lösa problem på gårdsnivå, som uppstår i övergången till ekologisk animalieproduktion och problem inom vidareförädlingen. Med ekonomiska kalkyler som grund skall produktionen av ekologiska grönsaker utvecklas och underlättas.
Infotillfällen om projektet ordnas på svenska i östra och västra Nyland den 13.1 och den 19.1. Här får intresserade producenter närmare information om utvecklingsprojektet och var de samtidigt kan anmäla sitt intresse att delta i projektet. Projektet kommer att fortsätta med gårdsbesök hos de intresserade gårdarna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab