Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
2.1.2004 / LF
Elpriset steg med en femtedel på ett år
Elpriset är i dagens läge omkring 20 procent högre än för ett år sedan. Prishöjningarna har märkts mest för småförbrukarna, för vilka elpriset har stigit med mellan 15 och 25 procent på ett år, rapporterar Energimarknadsverket. För elförbrukarna inom industrin steg priset kraftigt under början av år 2003, varefter priserna har sjunkit och jämnat ut sig.
Under det gångna året ändrade elleverantörerna i medeltal sina priser två gånger. Runt 20 elleverantörer har meddelat att de kommer att höja elpriset nu vid nyår. De höjningarna kommer i medeltal att höja elpriserna i landet med en procent.
Under år 2003 meddelade en fjärdedel av elleverantörerna att de inte ger offerter på försäljning av el utanför det område som de är skyldiga att leverera elektricitet till. Detta har i sin tur gjort det svårare för elförbrukare att konkurrenssätta sina elavtal.
Prisutvecklingen för överföringsavgifterna på el har däremot varit mycket moderat. Under år 2003 steg priserna i medeltal med en halv procent. Nu vid årskiftet väntas elpriserna sjunka ungefär lika mycket.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab