Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
12.12.2003 / LF
EU-kommissionen vill ha nya miljöreformer
Medan den nya CAP-reformen ännu väntar på att genomföras smider Bryssel nya planer. I en mellanöversikt om EU:s miljöpolicy efterlyser EU-kommissionen ytterligare anpassningar mellan jordbruk och miljöpolitik.
För att uppnå målen från toppmötet om en hållbar utveckling i Johannesburg och EU:s sjätte miljöprogram måste ansträngningarna att införliva jordbrukssektorn i miljöpolitiken fortsätta, heter det i papperet från Bryssel.
Bland annat konstateras att agrarreformen innebär att EU-stöden kopplas till miljöstandarder och normer för livsmedelssäkerheten. Det innebär ett framsteg för naturskyddet. Man anser att reformerna ska föras vidare. Stöden borde frikopplas ännu mera från produktionen.
Enligt kommissionen medför dagens lantbruksmetoder ett ansenligt tryck på arternas mångfald. I EU står lantbruksnäringen för tio procent av de skadliga emissionerna.
Då programmen för landsbygdens utveckling ska ses över, borde man ta tillfället i akt för att öka stöden till naturskyddsobjekt - i synnerhet med tanke på klimatskydd och Natura 2000-områden.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab