Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
14.11.2003 / LF
ÖSP startar nytt ekoprojekt nästa år
Livsmedelskedjan för ekoprodukter fungerar lika effektivt och smidigt som för de konventionella livsmedlens del. Ekoprodukterna är trendiga, lätta att hitta i butikerna och prisskillnaden till de konventionella är inte för stor. En sådan framtidsbild kom en grupp eko-producenter fram till på en workshop som hölls i Smedsby, Korsholm den här veckan.
ÖSP:s nuvarande ekoprojekt tar slut efter årsskiftet. Förbundet kommer att ansöka om fortsatt stöd för arbete inom ekosektorn också efter det.
- Österbotten har varit en föregångare inom det här området och har fortsättningsvis en förhållandevis stor andel av ekoproduktion, förklarar ÖSP:s ekoombudsman Marjatta Selänniemi.
- Därför anser vi att en fortsättning är nödvändig och ett nytt projekt kommer att starta nästa år. Det pågår till februari 2006.
För att kunna rikta resurserna inom det nya projektet på bästa sätt har ekoproducenter inom förbundet samlats till två work shops. Marjatta Selänniemi fick genom diskussionerna klara indikationer på vad nästa ekoprojekt skall sikta in sig på.
- Vi kommer att rikta resurserna så att ekokedjans samarbete och nätverk stärks. ÖSP och ÖSL kommer också att idka ökat samarbete i den här frågan. Producenterna vill gärna att förädlarna presenterar sina ekostrategier så att de vet i vilken riktning de skall planera och utveckla sin verksamhet på gården.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab