Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
31.10.2003 / LF
Fler flygekorrar än väntat
Enligt de preliminära resultat som framkommit från en kartläggning av förekomsten av flygekorrar så finns det betydligt fler flygekorrar i Finland än vad man tidigare trott.
Vid Helsingfors universitet håller man som bäst på att göra en kartläggning av förekomsten av flygekorrar i vårt land. Kartläggningen görs på uppdrag av miljöministeriet och väntas bli klar år 2005.
Hittills har man i undersökningen gjort ungefär en tredjedel av fältarbetet, vilket gör att man inte ännu kan göra några exakta uppskattningar av stammens storlek. Men enligt miljöskyddsrådet Pertti Rassi vid miljöministeriet verkar det som om flygekorrstammen är betydligt större än vad man tidigare trott. Hittills har man haft uppfattningen att det finns omkring 40-50.000 flygekorrar i Finland.
Resultaten omkullkastar också tidigare teorier, som sade att flygekorren måste ha tillgång till stora enhetliga områden av gammelskog för att klara sig.
Då kartläggningen av flygekorrstammen blir klar kan det hända att man inom EU måste ta sig en funderare på vilken status flygekorren borde ha på listan över hotade arter.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab