Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 29.4.2024
 Grattis Henning
3.10.2003 / LF
Spannmålsarbetsgruppen missnöjd med spannmålspriset
- När spannmålspriserna går ner i resten av Europa sjunker de hos oss också. Men nu när priserna stigit i Europa märker vi inte av det i Finland.
Så säger Kurt Forsman, ordförande för SLC:s spannmålsarbetsgrupp. Arbetsgruppen är kraftigt missnöjd med den svaga prisutvecklingen på spannmål och anser att industrin och uppköparna snarast borde åtgärda situationen. Frågan diskuterades både ingående och länge på arbetsgruppens möte på tisdagen.
- Tyvärr kan jag inte ge några råd åt den som nu ska välja mellan att sälja eller vänta. Vi kan inte göra så mycket annat än säga vad vi tycker och försöka få industrin att ta sitt ansvar. Förutom de låga spannmålspriserna diskuterade arbetsgruppen också situationen med den fortsättningsvis stängda havreexporten. Trots en skrivelse från jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja till kommissionen i början av september har kommissionen ännu inte öppnat exportanbudstävlan för havre.
- Vi är beroende av havreexporten och det har varit en lönsam affär för bönderna. Ju mera tid vi förlorar på att vänta desto mera kommer det att kännas.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab