Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
29.8.2003 / LF
Inga löften om 141-stödet
EU-kommissionens ordförande Romano Prodi ger inte sitt stöd till ökade betalningsfullmakter för 141-stödet. Romani Prodis åsikt om 141-stödet framkom i samband med ett möte mellan honom och statsminister Matti Vanhanen (cent.) i Bryssel i tisdags.
Enligt Prodi är det svårt att höja fullmakterna för 141-stödet samtidigt som stöden till jordbruket i EU allmänt skärs ner på grund av lantbruksreformen som slogs fast i somras. Den främsta avsikten med mötet var enligt Matti Vanhanen att visa för kommissionen att hela Finlands regering står bakom kraven på en fortsättning av 141-stöden.
Några egentliga förhandlingar om stödet genomfördes inte vid mötet. De egentliga förhandlingarna om stödet kommer att ske mellan jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja (cent.) och EU:s lantbrukskommissarie Franz Fischler senare i höst.
Minister Korkeaoja anser inte att man skall dra alltför långtgående slutsatser av Prodis uttalande. Enligt jord- och skogsbruksministern, som uttalar sig i tidningen Suomenmaa, fortsätter förhandlingarna om stödet på det sätt man kom överens om med kommissionen i slutet av juli, då förhandlingarna tog en paus på grund kommissionens sommarledighet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab